VEKO®-rakenneratkaisut

Veko®-ratkaisu on kokonaisuus, jossa hoidamme puolestasi kaiken rakentamiseen liittyvän suunnittelusta valmiiksi halliksi. Rakennus suunnitellaan yksilöllisesti toiveittesi ja tarpeittesi mukaan monipuolisia Veko®-vaihtoehtoja yhdistellen. Valmis halli nousee nopeasti ja kustannustehokkaasti, vaikka maaperä ei olisikaan rakentamiselle paras mahdollinen, sillä keveytensä ansiosta hallin perustamisessa voidaan käyttää ns. kantavaa pilarianturaa. Tämä säästää kustannuksia huomattavasti.

Perustus toimitetaan valmiina elementteinä rakennuspaikalle. Tämäkin säästää kustannuksia ja aikaa huomattavasti. Sokkelielementit toimitetaan myös valmiina elementeinä rakennuspaikalle.

Meillä on yli 30 vuoden kokemus teräsrakentamisesta. Ammattitaitoiset asentajat takaavat laadun. Tarvittaessa halleihin voidaan asentaa siltanostureita, toisen kerroksen ontelolaattoja, lasiseiniä ym.

Halli rakentuu tehtaassa tehdyistä mittatarkoista elementeistä tarkasti, nopeasti ja aikaa säästävästi. Käytämme yhteistyökumppaneina yleisesti tunnettuja ja luotettavia toimittajia.

 

Veko®-tilaratkaisut

Veko®-tilaratkaisun lähtökohta on halliin suunniteltu toiminta. Veko mahdollistaa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, joista voidaan suunnitella kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kokonaisuus. Näin tiloista saadaan tarkoituksenmukaisia ja tehokkaita.

Veko®-hallit soveltuvat erinomaisesti teollisuuskäyttöön esimerkiksi tuotantolaitokseksi tai korjaamoksi. Erilaiset vapaa-aikaan liittyvät liikuntatarpeet kuten urheiluhallit, maneesit ja jäähallit saavat myös tarkoituksenmukaiset puitteet Veko®-halleista. Liikerakennuksiksi Veko®-hallit soveltuvat niin ikään monipuolisesti esimerkiksi auto- tai maatalouskaupan tarpeisiin. Myös varastointiin voidaan rakentaa joko kylmää tai lämmintä tilaa joustavasti tarpeen mukaan.

 

Veko®-tekniikkaratkaisut

Perustus
Lujalle, mutta kevytrakenteiselle hallille riittävät perustaksi valmiiksi valetut, maan päälliset, kantavat pilarianturat.

Runko
Jäykkäkantainen kehä on runkorakenteen perusta. Pituussuunnassa runko jäykistetään tuulitukien avulla. Myös katto-orret, kantavat välipohjapellit ja seinäelementit ovat osa jäykistävää rakennetta. Käyttökohteesta riippuen runko voidaan palosuojata palosuojamaalilla.

Seinät
Useimmiten seinät ovat PU-elementtejä, mutta myös muut vaihtoehdot ovat mahdollisia – vaikkapa puu. Varastohallin seinät puuorsilla ja profiilipelillä.

Vesikatto
Normaalisti vesikattona on profiilipelti tai PU-elementti. Loivissa katoissa käytetään bitumikermikatetta. Paras vahtoehto on polyuretaani kattoelementti, joka on nopea asentaa ja kerralla valmis katto. Katto-ortena käytetään joko puuta tai Z-orsia mitoituksesta riippuen. Tällähetkellä eniten käytetään valmiita PU kattoelementtejä.

Yläpohja
Yläpohjana käytetään yleensä käytetään kantavaa profiilipeltiä, jonka päälle puhalletaan ekovilla.

Ovet ja ikkunat
Ovet ja ikkunat suunnitellaan tarpeen mukaan. Myös isot oviaukot ja ikkunapinnat ovat mahdollisia. Isot ovet ovat joko nosto, taite- tai liukuovia. Ikkunat joko alumiini- tai pvc-karmilla.

Rakennuksen ilmanvaihto ja tehokkuus
Rakennuksen ilmanvaihto ja energiatehokkuus suunnitellaan käyttötarkoituksen ja sijainnin mukaan parhaalla tavalla.

Välipohjat
Välipohjana on kantava teräsrunko, jonka päällä ontelolaatta, liittolaatta tai kertopuu/levy rakenne.

Väliseinät
Väliseinissä käytetään useimmin villaelementtiä, toim.osissa voidaan käyttää kipsilevyä tai vastaava. Paloluokka EI30-60.